musikkprodusent1

Joakim With Steen aka. JOWST. 27 år. Musikkprodusent

MITT FØRSTE ÅR SOM MUSIKKPRODUSENT PÅ HELTID

 • Publisert: 11.02.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg


 •  

  2016

  Jeg ser tilbake på 2016, og de tingene jeg har jobbet med. Og tar dere med på ett år som musikkprodusent. Jeg må også nevne at i mellom de tingene jeg nevner, så er det også en del små oppdrag og kjedelige gjøremål, som det er veldig kjedelig å både lese og skrive om. Men her er de tingene jeg føler er mest relevant å dele. 

   

  Januar

  Lence George

  Året startet med et fint oppdrag. En mann ved navnet Lence George og hans manager tok kontakt, da de trengte en produsent til å produsere en låt for dem. Lence kom med en demo han hadde spilt inn selv, og det kunne minne om en 2000-talls RnB låt. Jeg fikk ganske frie tøyler, og lagde en ny produksjon basert på vokalen som vi hadde. Mitt favorittparti er bridgen, som du kan høre etter andre refreng: HØR LÅTEN HER.

   

  Skallebank

  Det var så innspilling og miks av EP?n til Skallebank. Et kult punk band, med norske tekster og et tydelig konsept. Tydelige konsepter er SÅ viktig i musikk, og så mye enklere å jobbe med. Når man ikke vet hva man skal lage eller gjøre, så blir mann normalt aldri ferdig. Jeg var ikke produsent i så stor grad her. Hovedsakelig tekniker under innspilling, og den som mikset låtene, før de så ble sendt til mastering. HØR HER

   

  Ny Hjemmeside

  En viktig ingrediens i det å drive et studio, er å ha en hjemmeside som synes i google, og som man kan linke til på sosiale media. Jeg vil egentlig si at f.eks Facebook er viktigere enn hjemmesiden. Det er lettere å nå folk, og folk har lettere for å ta kontakt. Ikke alle er komfortabel med å ringe når de er usikker på noe. Kanskje er de redd for at de skal si noe som avslører at de er uerfarne. Men de fleste synes det er OK å sende en facebook melding. Men for å legge opp prisene, og fronte de tingene vi synes er nødvendige, så er det veldig kjekt å ha en hjemmeside man han linke til. Så i Januar, jobbet jeg også med det å lage www.redlinestudio.no

   

   

  Februar

  CLMD

  I Februar startet jeg å jobbe med CLMD. Det var både veldig tilfeldig, men også ikke så tilfeldig at vi begynte å jobbe sammen. Både jeg og Martin (som er den eneste medlemmen i CLMD) gikk på Noroff Instituttet sammen i 2008. Men i løpet av denne perioden utvekslet vi nok ikke flere enn 10 setninger med hverandre. Jeg var stort sett opptatt av min egen greie, som var gitarer, trommesett, skriking og band, og jeg ante ikke hva han holdt på med. 8 år senere, var han i studio hvor jeg jobbet i anledning NRK - Stjernekamp, og det ble til at vi hilset ordentlig, og snakket litt mer sammen. I løpet av disse 8 årene hadde mye endret seg i min musikalske situasjon, og jeg var f.eks veldig fan av låta ?Black Eyes And Blue? og hans nye singel med Astrid S ?Dust?. 

  Jeg foreslo at jeg burde få jobbe med noe av det som hadde havnet nedi skuffen. (alle artister har en såkalt skuff, med låter og ideer som ikke har kommet seg helt i mål). Han gikk med på det, og foreslo også at jeg kunne hjelpe han med å produsere en remix han nettopp hadde begynt på for Phoebe Ryan (ikke utgitt enda). Så da ble dette en av de tingene jeg jobbet med i Februar 2016.    

   

  Mastering

  For de som ikke vet hva mastering (mastring?) er, så er det på en måte det siste som skjer i lydbehandlingsprosessen (fint ord å bruke i HangMan neste gang). Dette er noe som jeg og mange andre gjør. Jeg er rimelig sikker på at den flinkeste i Norge holder til i Propeller Mastering, og dette er stedet jeg går når ting jeg har mikset selv skal mastres. Det er på en måte dumt at jeg ?gir bort? denne tjenesten til en konkurrerende bedrift, men dette gir ofte det optimale resultatet, og som nevnt tidligere, så tror jeg gode resultater skaper flere jobber. Så jeg vil si at jeg tjener på å gi bort denne tjenesten til Propeller, så lenge jeg tror det vil bli bedre enn min egen selvfølgelig. 

   

  Oppkjøring

  I Februar hadde jeg også oppkjøring. Jeg startet på denne ?Lappen? da jeg var 18 år, og flyttet da jeg bare hadde oppkjøring og teoriprøven igjen. Nesten 9 år etter dette klarte jeg endelig å svinge meg rundt, og ta noen kjøretimer, bestå teoriprøve, og endelig ta oppkjøringen. Jeg hadde oppkjøring på Billingstad, og sensoren var en stereotype av en sensor. Jeg bestod ikke denne oppkjøringen, og måtte fortsette med kjøretimer. Jeg brukte 2 forskjellige kjørelærere i denne perioden. Den ene tok kort, og den andre sendte faktura. Da jeg spurte kjørelærer nr 2, om han skulle ha fakturainfo, svarte han ?Her betaler vi med kort. Ikke noe vits i å vente, når man kan betale med en gang?. Dette er jeg jo egentlig veldig enig i. Så enig at jeg bestilte en kort-terminal fra iZettle.
   

  MGP

  Jeg startet også på en skisse, av en låt jeg hadde tenkt å sende inn til Melodi Grand Prix. Jeg fikk så en som heter Eirik Næss til å komme til studio, for å hjelpe til med å lage tekst og vokal til låta. Låta ble så innspilt av en kvinnelig vokalist, og sendt inn til NRK. Dette var altså ikke en jobb jeg ble bedt om å gjøre, men noe jeg valgte å gjøre selv, en dag jeg ikke hadde så mye annet jeg måtte gjøre.

   

  Mars

  CLMD - Phoenix

  En av de kule jobbene jeg hadde i Mars, var å ta opp vokal med Frøder, på CLMD låten Phoenix. Frøder er den som synger på en av CLMD sine største hits: Stockholm Syndrome. Se og hør CLMD - Phoenix:

  8qdQTUaIFvI

   

  CLMD - Shaun Bartlett

  Den CLMD låten som lå i denne skuffen, var en låt han hadde begynt på sammen med Shaun Bartlett. Jeg tok de sporene han hadde, og prøvde å klippe litt i det, og nærmest lage en liten remix av deres skisse. Jeg sendte det så tilbake i form av ?stems?, og slik gikk det frem og tilbake mellom meg og Martin som befant seg i USA på denne tiden, før vi så fikk Shaun inn i studio, og spilte inn vokaler. Denne låten ligger fortsatt i en slags skuff, men hva slags skuff kan jeg ikke røpe.


   

  Ferie til Litauen

  Ikke noe ferie til Maldivene eller Hawaii for meg altså. Men en nesten gratis ferie til Vilnius, på et alt for fint hotell gjorde susen!. Jeg blir ofte litt stresset når jeg drar på ferie. Jeg får følelsen av at jeg sløser bort tiden min, helt til jeg blir vant til det. Vi alle er vanedyr, so gjør det vi er vant til. Og det er egentlig viktig å bryte litt opp i vanene. Spesielt når du jobber som musikkprodusent. Hvis det blir for mye vaner, blir det fort litt vanlig. Og vanlig musikk er kjedelig. 

   

  Privatundervisning

  Mars var måneden jeg begynte med en til en privatundervisning også. Jeg jobbet som lærer på Noroff i 2015, og det var fint å kunne drive med dette igjen. Det er veldig "givende" å jobbe som lærer. Man føler at man gjør en forskjell. Hvis du er god på en ting, så er det jo fint å kunne ta betalt for det..

   

  Lali - Unico

  I Mars så begynte jeg også på en veldig spennende jobb. Lali er en Argentinsk superstjerne, og generelt mye mere kjent enn de fleste kjendisene vi har i Norge. Det var en litt snedig måte jeg fikk dette oppdraget på. Martin/CLMD hadde egentlig blitt spurt om han kunne gjøre det, men hadde ikke helt klart å sette i gang med det, og tenkte vell kanskje at det i større grad var min kopp Te. Så han ga meg filene, og satte meg i kontakt med noen andre i Sony systemet, som jeg kunne ta kontakten videre med. Jeg lagde så noe jeg trodde skulle være et utkast til en ny original av denne latinamerikanske låten, og sendte det inn. 

  Min første favorittartist, eller bare artist jeg hørte på etter å ha lagt bort Kaptein Sabeltann, og RBK-kasetten (ja, kasetten) var Ricky Martin. Og har alltid likt latinsk musikk veldig godt. Og da spesielt musikk som har latinamerikanske elementer i seg. Det er noe spesielt med Santana, Ricky Marin og Shakira. For du vet. Hips Dont Lie.   

  Bestod oppkjøring

  I Slutten av Mars klarte jeg endelig å bestå den J@@@a oppkjøringen. Endelig. Ble plutselig noen år eldre, og en liten grad mer selvstendig. Ikke at dette har så mye med det å være musikkprodusent å gjøre, men det tok mye tid...

   

  April

  Once Upon A Dead Man

  Da jeg var 18 år, oppdaget jeg et band som het Fightstar. Dette var musikken jeg likte på denne tiden (2007). Noe av det som var spesielt kult med dette alternative rockebandet var vokalisten Charlie Simpson, som tidligere hadde vært en tredjedel av boybandet BUSTED. Jeg likte veldig godt det at han hadde gått fra å synge Markus og Martinius lignende låter, til å skrike uforståelige tekster, med skizofrene vendinger og melankolske melodier. Denne mannen startet så et Singer Songwriter - soloprosjekt, som jeg også ble veldig fan av, i 2011. I 2016 ga den samme mannen ut en EP sammen med enda et band, som heter Once Upon A Dead Man. Jeg tok kontakt med bandet sin facebook side, og spurte om jeg kunne få lage en remix for dem. De svarte ja, og jeg har nå laget en remix for dette bandet, for deres låt ?The Canopy? som kan høres en gang snart på en eller annen måte.    

   

  Melk og brød

  April var også måneden for mange nye småjobber. Det var både poplåt, Vise, Trap, HipHop og EDM denne mnd. På disse prosjektene, hvor jeg ikke nevner navn, var jeg hovedsakelig lydtekniker. I en matbutikk, så går det alltid mye melk og brød, og det er disse tingene man kan si at er det som driver butikken. Selv om dette ikke er nok til å gjøre stor suksess, så er det ihvertfall det som gir deg muligheten til å gjøre suksess. Har du foresten lagt merke til at Melken alltid er plassert midt i butikken? -Så du må gå igjennom nesten hele butikken om du skal hente og betale for en melk. Og spesielt om du skal ha både melk og brød. Det å kunne tilby melk og brød, gjør at du har større muligheter til å kunne tilby og tjene penger på andre varer også.    

   

  Mai

  CLMD

  i Mai jobbet jeg med en del nye prosjekter sammen med CLMD. Det gikk mest ut på at jeg så på skisser og demoer han hadde laget, og han så på skisser jeg hadde lagd, og CLM-Derte disse, før de så ble sendt til diverse toplinere. I Mai startet vi blandet annet på en låt som en dag, mest antagelig vil bli gitt ut under navnet ?Dont Let Me Go?. 


   

  Alicante

  Enda en ferie. Jeg og min samboer fikk en ferie til jul, og jeg måtte derfor midlertidig avbryte arbeidet, og bare nyte solen i litt over en uke. Jeg blir litt stresset når jeg er på ferie, men etter ca 5 dager blir jeg veldig vant til det. Jeg brukte mye av tiden i solsengen på å høre på musikk faktisk?

   

  Unico - Svar

  Da jeg befant meg i Spania, fikk jeg også beskjed av Lali's A&R i Sony Latin Miami om at de likte produksjonen veldig godt. Og at den klisjefylte gitaren jeg hadde åpnet med var helt perfekt. De var ute etter ett litt mer "edgy" sound enn det de hadde. Det de hadde fra før på denne produksjonen hørtes egentlig veldig bra ut, det var bare litt for mange gode triks der, så det hørtes på en måte ikke helt ærlig ut. Den originale kan høres her.

  Litt etter dette fikk jeg vite at det ikke skulle være en original, men en remix. Jeg trodde jo det skulle bære en ny original, og det jeg lagde høres på en måte ikke ut som en remix. Så en JOWST-remix av denne låten kan altså høres en gang snart.

  Det var litt snedig å skrive frem og tilbake med en som vanligvis jobber med å holde kontakten med både Ricky Martin, Sebastian Santana, Shakira og alle de andre store latinske artistene.   

   

   

  JOWST - Making A Hit ft. Jonas McDonnell

  Når jeg var tilbake fra ferie, hadde jeg planlagt en session med en topliner/vokalist som heter Jonas McDonnell. Ca en mnd før dette, lagde jeg en instrumental skisse som jeg delte på Facebook gruppen ?Musikere? hvor jeg spurte om noen kunne tenke seg å synge på. Jonas sendte så inn en ganske dårlig teknisk demo, men med et genialt refreng. I Mai så spilte vi inn dette, og dette prosjektet jobbes faktisk ganske intenst med i dag. Mye mer info om dette senere!   

   

  Juni

  Unico Mix / Master

  når jeg var tilbake fra Alicante, var det miks og master av denne låta. Dette er antagelig den siste låten jeg mikser analogt. Etter denne, så har jeg bare mikset ting 100% digitalt.

   

  CLMD

  i Juni var det også mer arbeid med CLMD. I kalenderen min står det bare Joakim/Martin, så da var det antagelig bare arbeid med forskjellige produksjoner vi hadde startet på. 

   

  Waikiki

  I Juni startet jeg plutselig å jobbe med en ei dame fra Hawaii, AKA Waikiki. Det som er kult med henne, er at hun også har et veldig tydelig konsept. Det er også derfor det er veldig lett å jobbe med. Det skulle være Hawaii-inspirert EDM, som hun og andre dansere skulle danse til på en scene. Jeg tror vi jobbet sammen i 5 dager, og gjorde 3 låter på disse dagene. En stor forskjell på henne og mange andre jeg jobber med, var at hun var disiplinert. Hun hadde hele tiden fokus på arbeidet, og hjalp meg med å ha det også. Hun satt ikke på Facebook eller lignende, som veldig mange andre gjør. Slike ting er smittsomt. Påvirkning er noe som virkelig eksisterer. Det var kanskje ikke det mest prestisjefylte oppdraget jeg jobbet med i 2016, men det er noe jeg har lært veldig mye av.

   

  Fotball EM

  plutselig kom fotball EM. Jeg følger ikke med på fotball, jeg synes det er teit at Norge skal bruke så mye TV-tid og fokus på en sport som de er så dårlige i. Men fotball EM var kult. Jeg lot disse to kampene på TV pr dag være en avkobler, hvor jeg på en måte kunne nyte sommeren, gassgrillen (som jeg fortsatt ikke har satt på boden for vinteren) og en øl eller 2.

   

  Gravid

  Juni var også måneden hvor jeg og min samboer fant ut at vi skulle ha barn. Dette endret jo tilværelsen ganske kraftig. Men det har vært både en motivasjonsfaktor og en stressfaktor. Men jeg tenker at stress er bra. Så lenge man er stresset rundt det å gjøre noe du ikke allerede holder på med. Jeg har lagt merke til at veldig mange andre som gjør det bra i bransjen også har barn. Kanskje de som gjør det aller best til og med, har barn. Man skulle kanskje tro at musikkprodusenter bestemte seg for å få barn når de gjorde det bra, men jeg tror mange bestemmer seg for å gjøre det bra når de får barn. 

   

  Juli

  Faste kunder

  I Juli hadde jeg besøk av en del diverse kunder. Noen kommer stadig vekk innom for å spille inn vokal på en beat de har lagd, og andre pleier å få ting mikset eller mastret. De fleste klarer å mikse ting ganske bra selv. det er som regel de siste 10 prosentene de trenger hjelp til, og spesielt de som har vokalen i fokus. De fleste lydene man hører produsenter bruke, høres som regel veldig bra ut fra det øyeblikket det havner i prosjektet, men vokalene er jo som regel 100% naturlig når de havner inn i et prosjekt. Så det er naturligvis her de fleste trenger mest hjelp. 

   

  Finalene i EM

  Jeg synes det var sinnsykt kult å følge med på Island og Wales, og de gjorde at jeg tjente noen kroner. For jeg satset en del på de når jeg så hvor bra de gjorde det i gruppespillet. Hadde Wales scoret et til mål i sin siste kamp, og hadde Island vunnet den siste kampen de tapte, hadde jeg vunnet flere hundre tusen. Men det gjorde jeg ikke. Jeg fikk kjøpt meg en ny digital synthesizer for gevinsten ihvertfall. Men den synthesizeren gjør verdens største forskjell for meg. Den kommer til å generere flere kroner enn det den potensielle gevinsten ville ha gjort. 

   

  Norway Cup

  Etter fotball EM var det klart for norwaycup, og de trengte musikk under åpningen, hvor alle nasjonene skulle presenteres. Og han som skulle ordne musikken hadde hørt en del av en låt jeg og mr.CLMD hadde jobbet med, som skulle passe perfekt. Så da gjorde vi om det partiet litt, og jobbet videre med det.

   

  CLMD - Matilda

  Martin snakket om Matilda, like før hun skulle slippe singelen Ghosts, for det var snakk om å gjøre en liten remix der, men så klarte den låta seg veldig godt på egen hånd. Men Matilda kom til studio en tur, og la vokaler på en instrumental vi hadde jobbet med. Denne låten fikk nytt liv nå i oppstarten av 2017, da vi gikk igjennom låter vi følte kunne bli bedre. Antagelig en låt folk vil høre en dag snart.

   

  Utdrikningslag

  ...ja. Enkelte ting gjør man bare for penger. Selv de som kommer skjønner at vi ikke synes slike ting er så givende. Men de er som regel i veldig godt humør når de er i studio, da de ofte har hatt litt mer å drikke på en de andre kundene mine. Men de synger som regel ikke like bra. 

   

  August

  Waterfall

  I August bestemte jeg meg for å gjøre ferdig en låt jeg hadde jobbet med, i den grad det var nødvendig å gjøre den ferdig for å melde den på Melodi Grand Prix 2017?

   

  Roy Alexander

  Det er som regel ikke de største navnene som finner meg via google, men denne karen gjorde det. Han hadde en instrumental, og Roy hadde skrevet en tekst og melodi, og ønsket å synge det inn på nytt. Han hadde gjort det med noen andre tidligere, men det hadde ikke blitt bra. For å skryte litt, så er det på en måte det jeg er best på. Tror jeg da. Det å gjøre vokalproduksjon. Det å få en vokalist til å yte sin beste. Situasjonen i studio er forskjellig fra person til person. Noen får prestasjonsangst. Noen blir usikker av seg selv, noen går inn i en slags forsvarsposisjon når man prøver å hjelpe til, og andre synes bare det er sykt fett. I dette tilfellet, så var det noe usikkerhet som måtte overvinnes, men etter det så gikk det bra. Og låten har i ettertid i det minste klart å komme seg til førsteplass på den norske Viral listen på Spotify. 

   

  Boomerang Remix

  Plutselig så fikk jeg mail fra Pablo. Pablo er sjefs A&R i Sony Argentina, og lurte på om jeg kunne lage en remix til for Lali. Om jeg hadde tid. Jag sa ja, uten å ha hørt låten. Originalen kan høres her. Det er litt vanskelig å kommunisere med noen som ikke er så god på engelsk i en helt annen tidssone, så det ble til at jeg startet veldig godt igang uten å ha fått så mange retningslinjer.Jeg gjorde som på den andre remixen jeg gjorde for dem. Jeg latet som at jeg skulle lage en ny original. Slik som jeg ville ha produsert den om hun kom til studio og sang akkurat det der. Når jeg endelig kom i ordentlig dialog med både de i Sony og managementet hennes, var jeg nesten ferdig. Og jeg var veldig fornøyd selv.  Men de ville ha noe mer Tropisk House / EDM Så jeg startet nesten på nytt, og startet med å lage noe som var mer tropisk.

   

  Sluttet å jobbe i Earport

  I ca 2 år jobbet jeg i et stort og fint studio som heter Earport Studios, som også  befinner seg på Fornebu. Jeg og studioets leder ble enige om at jeg ikke var riktig for studio, og at studio ikke var riktig for meg, så fra og med den dagen, jobbet jeg 100% i min egen bedrift: Red Line Studio. Jeg har trua på at det å brenne broer er viktig. Det var ikke mitt initiativ å avslutte samarbeidet, men jeg er glad for at det skjedde. Jeg har siden den dagen klart å fokusere mye mer på viktigere ting i karrieren. Jeg er på en måte en digital mann når det kommer til musikk, og da er det feil å jobbe i et analogt studio. 

   

  September

  Boomerang Remix Tilbakemelding

  I September kom tilbakemeldingen fra Lali?s team, om at hun ikke ville bruke den nye remixen jeg hadde laget. Det var jo en nedtur. Og spesielt ettersom at slike ting som regel er på ?spec?. Som vil si at du får betalt om de velger å bruke det. Men noen timer etter denne tilbakemeldingen, fikk jeg en mail fra Pablo, der han skrev at han syntes at mitt arbeid var veldig bra, og at det bare var å sende faktura for arbeidet. Det er godt mulig denne produksjonen blir brukt av noen andre artister der nede, så derfor kan jeg ikke la dere høre dette nå.

  #Musikkprodusent #Musikk #Studio

  CLMD / Madcon

  I september startet jeg og Martin (CLMD) på en Madcon remix, av deres siste singel "Cant Stop Loving Me" som nylig kom ut, og kan høres her:

  Madcon - Can't Stop Loving Me (CLMD Ibiza Remix)


   

  Kjøpte bil

  Men tar fortsatt buss til jobb..

      

  Ricky Martin

  Det er mange som spør meg om hvordan jeg får jobber, og spesielt de jobbene hvor jeg skal produsere og komponere noe for eller sammen med andre. Og i mange av tilfellene, så er svaret det at jeg spør noen som kan gi meg et svar om å få prøve. Jeg hadde tidligere i år snakket med en som jobbet i Sony Latin om den Lali-remixen, og i den anledning så spurte han om jeg også skrev låter for andre, og på det tidspunktet så gå jeg et litt uklart tja, ettersom at jeg ikke hadde så veldig mye å vise til, på det internasjonale nivået. 

  Så jeg bestemte meg for å ta kontakt igjen, og spurte om de hadde noen artister som trengte noen nye låter og komposisjoner. Som svar så fikk jeg at Ricky Martin trengte en ny singel. What?? Ricky Martin var faktisk den første artisten jeg hørte på, etter å ha spilt noen Disney kassetter, og en Rosenborg kassett i loop, 24/7. Så det var selvfølgelig noe jeg måtte prøve på. Jeg fikk med meg Jonas, som skrev Grab The Moment med meg, til å være med på skrivingen. Vi skrev en låt som het "Pasar La Noche". Som i følge Google translate, skulle bety ?Stay The Night?? De likte ikke den såpass godt, at de ville satse på denne som RM din neste singel. Han hadde jo tross alt en #1 plassering i Argentina og andre latin talende land, med låta Vente Paca, som også skal være komponert av norske. Det var jo kjedelig, men etter et par dager med hodene nede, bestemte vi oss for å prøve igjen. Denne gangen skrev vi en låt som heter ?I Love The Way You Love?. (Cheesey titler, jeg vet). Men denne gikk heller ikke igjennom. De sa at refrenget var innafor, men at de heller ikke følte denne som hans neste singel.

  Jeg er rimelig sikker på at denne låta havner i MGP 2018.

   

  Oktober

  Grab The Moment - Grafisk Design

  Låta jeg lagde med Jonas McDonnel ?Grab The Moment? trengte noe grafisk design, og vi klarte ved god hjelp å sørge for at det ble en obligatorisk oppgave for studentene ved grafisk design på Noroff Instituttet. Det var en lærerik prosess for meg. Det avsluttet ikke med et endelig resultat jeg kom til å bruke, men jeg er sikker på at det har bidratt til at det endelige resultatet ble som det ble. Mer info om denne låta lengre ned i bloggen.   

   

  Studio session - Eirik Næss - The Woman

  Jeg og Eirik Næss satte opp en ?studiosession? uten noen videre planer, for å se om han kunne være med å lage noe med meg. 

  Jeg hadde en skisse til en slags moderne pop låt, men han likte det ikke, så vi startet å lage noe nytt. Det var muligens noe The Weekend inspirert, basert på noen akkorder og sang melodi som han hadde fra før. Vi beholdt bare akkordene/melodiene, da vi følte at vokalen ikke ble så kul. Så nå er den instrumentalen ute hos andre vokalister og tekstforfattere....

   

  Sondrey

  Da Sondrey var med på The Stream, tenkte jeg og Martin (CLMD) at han ville ha passet veldig bra for en låt som hittil bare var en instrumental. Han sang så bra på alt han sang, og virket som verdens hyggeligste fyr, og vi har ikke kunnet avkrefte det enda. Den låta ligger som mange andre på vent.


   

  Men jeg tenkte også at han kunne passe perfekt for å kanskje gjøre en litt bedre Ricky Martin etterligning på den demoen jeg hadde laget, så vi satte opp en ny session, hvor vi skulle prøve på dette. Vi endte med å totalforandret hele produksjonen, teksten, tempo, og alt. Det var bare akkordene i verset som fikk stå. Så nå jobbes denne med under navnet ?NERVOUS?. (kommer en gang snart)

   

   

  November

  Kaveh - Sondrey - CLMD

  November var litt av en måned, og den startet veldig bra! Det første jeg gjorde var å co-produsere en CLMD låt, hvor både Sondrey og Kaveh skulle synge/rappe på. "Black drop" heter låta, hva nå enn det betyr. Og er en helt ny sjanger. Club meets HipHop. Club Hop?.

   

  The Main Level

  Jeg og Martin tok begge på oss rollen som produsenter for andre, og fikk boybandet The Main Level inn i studio, for å lage en ny låt for/sammen med de. Vi lagde en ganske fullverdig instrumental, men vokalene jobbes med fortsatt. 

   

  Ole Stokke

  Jeg hadd også en helt fersk artist i studio. Dette jeg nå skulle produsere med han, skulle bli den første singelen hans, og det var litt spesielt å jobbe med, ettersom at han ikke spilte et eneste instrument, eller viste noe om hvilke akkorder den skulle ha osv. Så jeg ba han bare klappe seg på låret, for å holde takten, og synge den teksten han hadde skrevet. Resultatet kan du høre he: Ole Stokke - Lose My Senses

   

  Nicoline

  Så ble det til at jeg, Martin og Alida skulle være med på å skrive og komponere en låt for Nicoline, som nylig ble litt mer kjent gjennom NRK - Stjernekamp. Denne låten er nesten helt ferdig i dag, og venter på at tiden skal komme.

   

  New Canvas

  Jeg ble plutselig invitert av et band, til å bli med på et møte i deres studio og øvingslokalet, for å eventuelt gjøre noe musikkproduksjonsaktig. Verken jeg eller de viste hva, og jeg vet fortsatt i dag ikke helt hva. Men jeg tror det er viktig å ta slike møter, selv om man ikke kan fakturere for de. Enkelte tar jo betalt bare for å ta en prat, både for kjøreturen, praten, kaffen, fakturagebyr og purregebyr, men jeg tror at om man skal overleve som selvstendig næringsdrivende over tid, så må man gjøre slike ting. Det er jo ikke slik at man får lønn for å møte opp på jobbintervju heller.

   

  JOWST - Sondrey

  Plutselig så var det Sondre igjen da. Denne gangen prøvde vi å se på en annen låt, samt endre litt på den vi hadde startet på. Den nye var basert på en låt jeg hadde laget i 2008, på den tiden jeg hørte på post hardcore-band og Emo punk/metal. 

   

  CLMD - SHY Martin & XCX

  Enda et nytt CLMD prosjekt. 2 nye faktisk. Den ene var en produksjon som allerede var påbegynt, men som trengte å produseres på nytt. Dette var en låt hvor artisten som kaller seg SHY Martin hat laget og fremført vokalene. 

  Like før dette, jobbet vi med en låt som originalt var skrevet av noen andre, for Charli XCX. Så her har vi altså jobbet med XCX sine vokaler, og satt det sammen, mer som en popete EDM låt. 

  Denne låten jobbes fortsatt med. Ting tar tid i denne bransjen... Det å lage en sang, er gjerne 1,4 % av jobben. 

   

   

  Desember

  Møte - Plateselskap

  I Desember ble jeg invitert på en kaffebar i Karl Johan, for å ta et møte med en A&R i et plateselskap, om det å snakke om det å gi ut Artist/Produsent-prosjektet mitt "JOWST" og den første låta "Grab The Moment". 

   

  NRK

  Plutselig, rett før årsskifte, ringte NRK og sa at de ønsket å ha med låta mi, Grab The Moment i Melodi Grand Prix 2017..

  Les om JOWST og MGP Her.

  Jeg skriver mer om deltagelsen i Melodi Grand Prix 2017 litt senere. Alle låtene slippes den 15. Februar, og forhåpentlig vis så kan man høre låta helt ufrivillig fra en radiostasjon en dag snart!. 

   

  #MelodiGrandPrix #MelodiGrandPrix2017 #ESC2017 #JOWST #GrabTheMoment
   

 • Publisert: 11.02.2017, 17:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits