musikkprodusent1

Joakim With Steen aka. JOWST. 27 år. Musikkprodusent

Tiden Flyr På Rypejakt i Advent

 • Publisert: 04.12.2016, 10:47
 • Kategori: Blogg
 • Det er mange som sier at tiden flyr i godt lag, og når vi står og ser på fyrverkeriet, natt til 1 januar, sier de fleste at året har gått fort...

  Om ca 3 uker så er det 1 år siden jeg lagde kalkun sist. Og nesten alle kommer til å si at året har gått fort, men ikke jeg. Jeg synes hver enkelt dag går fort, men året totalt føles ut som 3 år. 

  Dette er en av fordelene ved å jobbe som musikkprodusent. Når jeg jobber med så mange forskjellige artister, og gjør så mange forskjellige tjenester, til så varierende tider på døgnet, føles det ut som om at det jeg gjorde for 2 uker siden, føles som at det ble gjort for 2 mnd siden. De jeg jobber med føler nok at jeg er litt utålmodig, men jeg føler jeg venter lengre enn hva kalenderen tilsier. 

  Når man jobber som musikkprodusent, eller jobber med å utvikle seg som musikkprodusent, artist eller lignende, føles det ofte som om at det skjer veldig lite, men man må ikke la seg lure av tiden. Det skjer mye, det dar bare lang tid. Den berømte soveromsprodusenten har fått det til å virke som om at det er er så enkelt å lage en hit, men de har antagelig brukt veldig mye tid på den datamaskinen!

   

  Rypejakt

  Jeg er ingen jeger, og verken den påstanden eller overskriften er ment som en metafor for meg. Men om påstanden hadde vært en metafor, så hadde det vært en god en, for jeg føler jeg er en jeger. Jeg jakter etter det kule soundet, de gode jobbene, det beste utstyret, de beste tipsene, gode samarbeidspartnere osv osv. Jeg har ikke skutt gullfuglen enda, men man sier jo at lykken ligger i jakten. Om man vil ha elg-kjøtt, så er det mye enklere å jobbe noen timer på Rema 100, og så bare kjøpe det. Jeg er veldig sikker på at de som drar på jakt, ikke jakter på grunn av at de trenger kjøtt til middag. 

  En liten håpløs trøst kan være at de som har kommet seg dit du jakter etter å være, fortsatt jakter etter noe selv. Selv om noen har hatt en hitt, spilt på utsolgte arenaer, jobbet med de største artistene, og tjent masse penger, jakter man fortsatt etter mening, anerkjennelse, utvikling, og generelt ting som man vil oppleve for første gang eller mer av. Mye vil ha mer er det noen som sier.

   

  Tiden i Red Line Studio

  Jeg så i dag at det er 6 år siden jeg vart venn med min "co-founder" i Red Line studio (på Facebook), og det føles ut som om at det er 10 år siden. Grunnen til det, er det at vi har gjort så mye forskjellig. Siden vi startet studio i 2011 har vi tatt opp en haug med metal band, rappere, tatt opp lyd på filmsett, både som skjult kamera og i studio, for kortfilmer, reklamer og serier. Vi har hatt innspilling av lydbok, hatt utdrikkningslag, tatt opp strykere, blåsere, trommer, gitarer, vokalister, trekkspill, munnspill, synther, orgel, ku-bein (?....), vi har gjort lyddesign for film, komponert musikk for film, lagd radioreklame, produsert låter, og lista fortsetter. Dette tror jeg bidrar til å føle det at tiden ikke har gått så fort. De dagene gikk kanskje fort (Bortsett fra de dagene vi skulle ta opp den lydboken) men tiden oppfattes som "fyldig" ?. Jeg vet at det ikke er et uttrykk man bruker for å beskrive tid, men jeg følte det var riktig. 

   

  Musikkprodusent på heltid i jul

  Dette blir min første jul, som musikkprodusent på heltid. Jeg har hver eneste jul, hatt en eller annen hektisk jobb ved siden av Red Line Studio, som har tatt mye av kapasiteten i juletidene, og dette er også tiden hvor alle bandene ønsker å bruke de pengene de har fått fra bandORG, så julen har hovedsakelig bestått av lydtekniker arbeid, jobbe i en butikk som stenger klokken 24:00 og er søndagsåpen i hele advent. 

  I år består advent av en slags mikse innspurt. Det har vært veldig mange prosjekter i 2016, som jeg kan skryte av i 2017. Det tar tid å gi ut god musikk. Det er lett å gjøre en låt tilgjengelig for folket, men når det er ett eller flere plateselskap i bildet, og en eller 2 featuring artister som man også må ta hensyn til pga egne utgivelser, så tar ting ofte litt tid. Så neste uke er det miksing av hele 4 låter. Og det er bra!

   

  JOWST 

  Ellers så er det fremgang i JOWST-prosjektet, eller <Making A Hit> som jeg skrev om tidligere. Jeg er nå i dialog med minst ett plateselskap, og har 3 potensielle nye låter, med 3 forskjellige artister, som jobbes med, og kan bli en god oppfølger til Grab The Moment, som kommer ut en gang i 2017. 

  Fant ikke ut av noe lurt bilde å legge ved i dag, så her er et lite bilde av Studio, under en av sessionene sist uke.

  #RedLineStudio #JOWST #MakingAHit #Musikkprodusent #Rypejakt #Tid

   

 • Publisert: 04.12.2016, 10:47
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits