musikkprodusent1

Joakim With Steen aka. JOWST. 27 år. Musikkprodusent

Making A Hit / Populære artister får platekontrakt

 • Publisert: 07.11.2016, 08:43
 • Kategori: Blogg
 •  

  Det er stor forskjell på hvordan man lager musikk nå, sammenlignet med før. Man kan umulig fortelle hva som er best, og man kan umulig fortelle hva man skal gjøre, for å lage en hit. Hadde noen vist det, så hadde de gjort det oftere. Du har en del hitmakere, som Max Martin, og Norske Stargate, som ser ut til å ha en hemmelig formel, som gjør at de pumper ut hits, en etter en. Og jeg har studert mye av det de gjør i låtene sine, og klarer å gjøre de samme tingene i studio, men skjønner ikke helt hvordan de får det til. Eller har jeg kanskje det?

   

  JOWST - Making A Hit

  For snart et halvt år siden, begynte jeg å lage en sang på den moderne måten. Ved å lage en ganske enkel instrumental låt. Jeg la den så ut på SoundCloud og Facebook, og spurte åpent om det var noen som kunne tenke seg å lage vokal til den. En Top-liner, som vi kaller det. 

  Jeg fikk inn 3 forslag, og den siste, som Jonas McDonnell sendte inn, var den jeg valgte å gå videre med. Han kom så til studio, og sang inn det han hadde skrevet. Det ble en slags blanding av HipHop og Pop, og jeg skjønte at låta hadde et godt potensialet, men at den ikke hørtes helt smashing ut til å begynne med. 

  BTW: Noe av det kjipeste for en artist, er å vise frem noe som ikke er ferdig. De fleste kan nok kjenne seg igjen. Hvor kult er det for eksempel å holde en tale du verken er ferdig eller fornøyd med? Og hvordan er det å spise mat som burde ha kokt i 10-15 minutter ekstra?

  -Så jeg valgte å gjøre akkurat dette. fra første dag i studio, til siste. Jeg kalte prosjektet MAKING A HIT, og det var en Facebook-gruppe, hvor jeg delte en Bounce/Nedmix etter hver endte studio-session. Det ble totalt 23 studio-sessions, før jeg nå nylig ble ferdig.
  Hadde noen skulle leid mitt rimelige studio i så mange dager, hadde det faktisk kostet 57.500,-

   

  Platekontrakt

  Nå når du leser dette, ligger låta ?Grab The Moment ft. Jonas McDonnell? til vurdering hos de største og mest aktive plateselskapene. Alle har mulighet for å gi ut musikken sin selv, og alle kan gjøre promotering på sosiale media, og alle kan nok få en låt vurdert til radio osv. Men det er en grunn til at de som jobber i plateselskap; fortsatt har en jobb å gå til. For å kunne få en hit, må "produktet" nå ut til nok kunder først. Coca cola hadde aldri blitt en av verdens største varemerker uten å stå i alle butikkhyllene, eller blitt annonsert for. 
  Et plateselskap vil være med på å plassere produktet i nok butikkhyller, til at kundene selv kan velge om de vil ha det eller ikke.

   

  Ingen bryr seg om du er flink

  De fleste jeg jobber med ender opp med gode resultat, og de er ofte veldig flinke til det de gjør, men det er nesten ingen av dem som gjør den nødvendige jobben etter studio. Det er mange som har rappet gode tekster, med bra uttale, på kule beats, og en veldig bra innlevelse, men det er ikke nødvendigvis de som gjør det best etterpå.

  Jeg mener ikke at musikk som selger bra er dårlig, men veldig få kommer til å streame låta di, fordi at han som synger er den mest erfarne vokal-coachen i Oslo . Du nynner ikke på en fløytemelodi, fordi at fløytespilleren er norges flinkeste. Du hører ikke på ting fordi det er avansert laget. Folk flest bryr seg lite om hvordan ting lages, men mer om hvordan det høres ut til slutt, hvilke følelser det vekker, og om de kan relatere seg til innholdet. 

   

  Kjekke gutter selger best

  Jeg husker jeg så filmen Rock Star, med Mark Wahlberg i hovedrollen en gang. En av de mest lærerike budskapene i filmen, var at: <du som mannlig artist vil at jentene skal kjøpe musikken din. For når jentene vil ha deg, så vil guttene være deg, og det er da det blir suksess>. Og det kan jo virke sånn når du ser på de mest kjente mannlige artistene der ute. 

  Nå har ikke jeg intensjoner om å bli en frontfigur som guttene vil være, og jentene skriker etter, men jeg vil gjerne jobbe med dem. Og heldig vis så er det mer åpenhet om samarbeid, og det å la produsenten komme på banen. 

   

  JOWST - Grab The Moment ft. Jonas McDonnell

  Så nå venter vi i spenning på om noen ønsker å gå videre med produksjonen, og jeg har sendt ut låta og et pressekit til noen av de jeg tror kan hjelpe meg. Om DU tror du kan hjelpe meg, så håper jeg du enten deler dette med en person som kan gjøre noe, eller tar kontakt med meg på jowstmusic@gmail.com

  Man skulle nesten tro at folk med platekontrakter blir populær, men jeg tror det i stor grad er omvendt i 2017. Det er heller: populære folk får platekontrakt. Så jo flere som leser bloggen, og jo flere som liker facebook siden til JOWST, jo mer attraktiv er det for plateselskapene. 

   

 • Publisert: 07.11.2016, 08:43
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits