musikkprodusent1

Joakim With Steen aka. JOWST. 27 år. Musikkprodusent

1 Million i startkapital og motivasjon til å klare det

 • Publisert: 03.11.2016, 10:23
 • Kategori: Blogg
 • Av og til så er det litt ekstra vanskelig å motivere seg selv. Når man er selvstendig næringsdrivende, kan du jo gjøre hva du vil. Folk jeg snakker med, sier ofte at de misunner det å styre sin egen arbeidstid, og være sin egen sjef, men jeg tenker ofte at det må være deilig å kunne gå tidligere på Fredager, ta 1 time betalt lunch, bruke en time på å printe ut et dokument eller bruke tid på vinlotteri, og likevel få akkurat like godt betalt.

  Burde begynne å jobbe på Rema 1000

  Lønn er helt klart en motivasjonsfaktor til å jobbe med noe langsiktig. Hvis du tror du ikke er enig i det, og liker å tegne, så kan du jo begynne å gjøre det på fulltid.

  Jeg sa til min nåværende samboer, for snart 10 år siden, at jeg måtte flytte til Oslo og studere musikk, og at det var enten det, eller begynne å jobbe på Rema 1000. Det er ingenting i veien med å jobbe på Rema, men det er ytterst få som drømmer om en stilling som stengeansvarlig på en dagligvarebutikk. 

  Det å begynne på Rema 1000 har altid vært en plan B for meg, og jeg tror det er viktig å ikke ha et for godt alternativ som plan B. Det typiske her er egentlig barnehageassistent, sykepleier, og andre givende jobber. For de gir mening, og er sånn passe bra betalt, og er derfor alt for lett å gå til, eller falle tilbake på, om musikk karrieren ikke skulle gå som du hadde tenkt.

  Det kommer ikke til å gå som du hadde tenkt

  Jeg kan med sikkerhet si at det ikke kommer til å gå som du hadde tenkt, og om du allerede har erfart, så kan du sikkert bekrefte at det ikke gikk som du hadde tenkt. Ikke bare er det faktorer som du ikke hadde tenkt på, men musikkbransjen generelt; endrer seg hele tiden. Bare ikke la deg bli demotivert av at ting ikke går som du hadde tenkt. 

   

  Tid er penger

  Jeg sparer penger på å handle alt på ett sted.
  Jeg har ikke penger til å komme på den festen i kveld.

  Jeg har ikke penger til å lese resten av dette blogginnlegget.

  Jeg har ikke penger til rydde på boden i kveld.

  Jeg har ikke penger til å skrive blogg

  Jeg tjener lite tid.

  Jeg har lite tid. 

  Jeg har ikke tid til å kjøpe ny sofa.

  Beklager, men jeg har ikke noe tid å gi til Røde kors. 

  -Snedig skrevet? 
  Det er på en måte typiske setninger, hvor jeg har byttet ut tid med penger, og omvendt. 

  Jeg tenkte jeg skulle skrive mye mer om dette, men det jeg vil frem til, er at det å utvikle seg selv, eller det å bygge opp en bedrift, tar mye tid, og derfor mye penger. Du kan si at om du bruker 37,5 timer i uka på å bygge opp en tjenestebasert bedrift, uten å bruke penger på det, så er det GRATIS, men se for deg at du jobber alle de timene på Rema 1000, i 5 år. 

  175,- kr timen x 37,5 timer i uka= 6.562,50 kr pr uke x 47 arbeidsuker uker i året = 308.436,5 kr i året x 5 år = 1.542.187,5

   

  Én og en halv million! 

  Jeg kan skrive under på at jeg har jobbet minimum så mange timer på musikk og musikkproduksjon de siste 5 årene, og jeg kan også skrive under på at jeg ikke har tjent så mye. Så om jeg hadde jobbet på Rema 1000 i de 5 siste årene, i tillegg til mine andre jobber, og hadde spart de pengene, så ville jeg hatt over en million kroner etter skattefradrag til å bruke på å starte et studio.

  Men om jeg hadde gått for den løsningen, så hadde jeg selvfølgelig ikke vært så ?flink? som jeg er i dag, og ikke hatt mulighet til å ta like prestisjefylte jobber som jeg kan i dag. Og jeg hadde antagelig ikke vært motivert nok til å jobbe så mye på Rema 1000 i tillegg til en annen lignende jobb.

  Men med en million i startkapital, ville jeg ikke ha måttet uroe meg for litt lite betalte jobber i en periode, eller vært så sparsom når det kommer til innkjøp av utstyr. 

   

  Tilbake til Motivasjon

  Det ble mye snakk om penger, og grunnen til det, er at det ofte er et hinder som en musikkprodusent må motiveres over. Det er helt klart en del produsenter som ikke trenger å tenke på dette hinderet, men de fleste må det. Det ble også en del snakk om tid, og grunnen til det er at det er dette man må motivere seg selv til å bruke, når man skal klare seg som musikkprodusent, eller bare bli det. 

  Jo tidligere du starter å bruke tiden din på de rette tingene, jo bedre. Om du ikke tjener penger på musikkproduksjon, og trenger 14.000,- kr pr mnd for å betale for livets opphold, så burde du bare bruke så mange timer som det er nødvendig for deg å bruke på å skaffe disse midlene, og bruke/investere resten av tiden på det du ønsker å satse på.

  Om du ikke vil bli spillanmelder, så burde du kanskje ikke bruke så mye tid på spill?

  Om du ikke vil bli bilmekaniker, så burde du kanskje ikke bruke så mye tid på å fikse bilen? 

  Om du ikke vil bli blogger, så burde du kanskje ikke bruke så mye tid på å skrive blogg?

  Om du ikke vil bli borettslagets "Sladderkjærring" så burde du kanskje ikke bruke så mye tid på å sladre!!?! (Neida) 

  -Det er HELT KLART lov, og nødvendig å bruke LITT tid på spill, bilen og andre ting, som lar deg ?koble av? i ny og ned, så lenge det ikke tar over annen verdifull tid. Effektiv jobbing er mye bedre enn småjobbing i dvalemodus, så sørg for å være fokusert når du jobber. Nå skal jeg poste dette blogginnlegget, og sette 100% fokus over på min neste/første JOWST singel ?Grab The Moment?, og en CLMD-remix av den nye singelen ?Stronger? Som du kan høre her:

   
  Clmd: Stronger

  HVA MOTIVERER MEG?

  Det som motiverer meg mest, er folk. Mennesker. Jeg blir lite motivert av møbler. Jeg blir lite motivert av penger. Hadde penger motivert meg, så hadde jeg jobbet med noe annet. Men jeg må påpeke at enkelte oppdrag jeg gjør, sier jeg ja til på grunn av pengene. Det er ikke SÅÅ kult å være lydteknikker for noen som leser inn lydbok på 3 forskjellige språk, men siden jeg driver et studio, må man gjøre noen slike jobber og. Og man skulle tenke at med en slik holdning, varer det ikke lenge, men jeg har aldri en slik holdning ovenfor disse kundene. Et utsagn som har motivert meg mye, var noe bokseren Muhammad Ali sa i et intervju, etter å ha blitt verdensmester. Journalisten spurte han om hva han ville ha blitt, om han ikke hadde valgt boksing, så svarte han (uten å quote) at han antagelig ville ha blitt en "Søppeltømmer", og om han hadde blitt en søppeltømmer, så skulle han ha blitt verdens beste søppeltømmer... Og den innstillingen er ikke dum å ha, når man lever av hvor bra jobb man gjorde på sist prosjekt. Så MESTRINGSFØLELSEN som du får, ved å gjøre en veldig bra jobb, er en av de største motivasjonsfaktorene. Av og til er det litt vanskelig å vite om du har gjort en bra jobb også, så tilbakemeldingene fra folk, har alt å si. Og om du omgås mye med folk som generelt er negativ og bitter, så kan det bli vanskelig å la seg motivere!. Jeg har vært så heldig å ha mange rundt meg som motiverer meg, og spesielt min samboer. Det har bidratt til at jeg ikke jobber på Rema 1000. 

 • Publisert: 03.11.2016, 10:23
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  03.11.2016 kl.16:47

  👍🏽

  Skriv en ny kommentar

  hits