musikkprodusent1

Joakim With Steen aka. JOWST. 27 år. Musikkprodusent

Hjemmekontor & Soveromsprodusenter

 • Publisert: 01.11.2016, 18:33
 • Kategori: Blogg
 • Stort sett alle er kjent med begrepet "hjemmekontor". Fredag er den dagen hver uke hvor flest folk tar hjemmekontor.  Og spesielt om det er fint vær. Du lurer kanskje på hvor jeg har den infoen fra? -Og om du hadde vært venn med meg på Facebook, så har du sikkert fått med deg at jeg "blogget" om antall personer som dro til jobb klokken 07:58 hver dag, fra Kolbotn, sommeren 2015??

  Hvilken ukedag det er eller hvor mange skyer det er på himmelen, påvirker ikke valget om hjemmekontor. Men ettersom at det er 3 andre som også bruker Red Line Studio, er jeg nødt til å være "Soveromsprodusent" et par dager i uka. Uttrykket soveromsprodusent kommer jo fra den nye bølgen av unge produsenter som Kygo, Matoma og Alan Walker, og betegnelsen forteller oss at de har produsert de låtene som har gjort de kjente, på soverommet? (Jeg kan ikke bekrefte at de har produsert musikken sin på soverommet, men det er innafor å kalle det for soveromsprodusent, selv om de lagde det i kjellerstua, i gangen eller på kjøkkenet. Så lenge det ikke er i et studio). 

  Det er utrolig hvor mange store hitter det er som er spilt inn eller produsert i noens stue, på et hotellrom, eller generelt under dårlige forhold (med tanke på akustikk). Gotye - Somebody That I Used To Know ft. Kimbra og The Chainsmokers - Roses var de to første jeg kom på her nå..

   

  Analog vs. Digital

  Er analogt utstyr bedre enn digitalt?

  Uansett hva man svarer på dette spørsmålet, så kan det mot argumenteres i flere dager. Men for meg, så funker digitalt mye bedre. Mitt hjemmekontor består av en iMac, et standard lydkort, et fantastisk bra headsett, og mye software. Jeg har gjort mange jobber på denne løsningen. Når det kommer til grov-miksing, redigering, remixing og tuning, så har det ikke noen ting å si om jeg er hjemme på soverommet, i Red Line studio, eller i Norges dyreste studio.
  Når det er sagt, så må jeg også påpeke at jeg ikke klarer å gjøre noe 100% ferdig hjemme, når det kommer til miks og mastering. Da trenger jeg god lytting. 

  En grei del av omsetningen i studio, kommer fra andre "soveromsprodusenter" som trenger hjelp til de siste 10 prosentene. Og spesielt vokal miksing og mastering. 

  Når folk spør meg: Analogt eller digitalt?, så svarer jeg ikke "Begge" som de fleste gjør. Jeg svarer "digitalt".

  Begrunnelsen er i stikkord: plass, brukervennlighet og pris.

  Jeg synes generelt at det er teit av TV2 hjelper deg, å la pris være en faktor i karaktersettingen av produktene de tester, men i musikkproduksjons verden, så er det snakk om så utrolig stor forskjell. Om jeg skulle ha gjort alt jeg ønsker med analogt utstyr, hadde ingen hadd rå til å bruke meg, og jeg hadde måttet få en stor investor med på å kjøpe det. Og den investoren hadde ikke fått tilbake de pengene ved det første, for å si det sånn. 

  Det som er fint med digitalt utstyr generelt, er at det gir meg det resultatet jeg prøver på, og det som er fint med analogt utstyr, er at det gir meg et resultat jeg ikke hadde tenkt å få, på grunn av de begrensningene det har. 

   

  TOPP 10 Plugins

  Mange spør om hvilke plugins jeg bruker, og har derfor laget en liten liste over de jeg bruker mest:

   

  Fab Filter MB Multiband compressor
  Fab Filter Q2 EQ
  Fab Filter C2 Compressor
  Fab Filter Pro-L Limiter
  SoundToys Radiator Limiter/EQ
  Waves CLA-Vocals EQ / Compressor / Delay / Reverb / Modulation
  Waves CLA-Guitars EQ / Compressor / Delay / Reverb / Modulation
  Waves CLA-2A Compressor
  Valhalla Shimmer Reverb
  Sonic Academy Kickstart SideChainer

  (Jeg er ikke sponset av de nevnte leverandørene. Men jeg skulle ønske jeg var det!)

  Noen klarer helt klart å få et bedre resultat med analogt utstyr, enn med digitalt utstyr. Men ikke jeg.

  Ikke nøl med å fortell meg hva du ønsker å lese mer om!

  #Musikkprodusent #Musikk #Plugins #Soveromsprodusent #Hjemmekontor #RedLineStudio #JOWST

 • Publisert: 01.11.2016, 18:33
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Monika Engeseth

  01.11.2016 kl.20:43

  veldig kult at du blogger om musikk og musikkprodusentrollen! Jeg er student på Noroff de neste to årene - så veldig kult at du har begynt med blogging nå! Definitivt noe jeg kommer til å følge med videre på! Stå på!

  Skriv en ny kommentar

  hits