musikkprodusent1

Joakim With Steen aka. JOWST. 27 år. Musikkprodusent

Musikkprodusent på heltid

 • Publisert: 31.10.2016, 10:30
 • Kategori: Blogg
 • I 2011 ble jeg ferdig med min utdannelse i Lyd og Musikkproduksjon på Noroff fagskole. Utdannelsen i seg selv er ganske generell, og man har både veldig mange muligheter, men generelt veldig få jobber å gå til etterpå. Det er ytterst få som ansetter en musikkprodusent på heltid, men mulighetene er der for å få seg jobb som lydmann til film, etterarbeid av film-lyd, og andre "hands on" jobber, som ganske få musikkprodusenter drømmer om. 

  Jeg valgte å starte et lydstudio, sammen med min kollega Marius Melleby i 2011. Studio skulle hete Red Line Studio, og er et mindre, moderne studio, med en slags grunnpakke av opptaksutstyr, og en digital arbeidstasjon. 

  Det å starte Red Line Studio, mente jeg var den beste måten å ha en arbeidsplass hvor jeg kunne utvikle meg selv som musikkprodusent. Men i de 4 første årene, var det stort sett mitt arbeid som lydtekniker jeg fikk betalt for. 

  I de 4 første årene, jobbet jeg deltid i studio, ved siden av det å jobbe deltid som selger på en klesbutikk, og som foreleser på Noroff, da det ikke var nok pågang i studio, til å kunne tjene nok til å betale for ting man må betale for. 

  Skal man jobbe som musikkprodusent på heltid når det lar seg gjøre? eller lar det seg gjøre fordi at man jobber som musikkprodusent på heltid? 

  For 1 år siden, sluttet jeg å jobbe med alt annet enn studio. Jeg startet ikke å jobbe som musikkprodusent på heltid fordi at det var så mye å gjøre, men jeg fant ut at jeg måtte investere enda mer tid i musikkproduksjon og studio. De fleste musikkprodusenter bruker veldig mye tid på å produsere musikk, og det er ikke uvanlig å se en produsent oppdatere facebookstatusen klokken 4 på natten. På en Tirsdag. Så konkurransen er stor når det kommer til arbeidstimer. 

  Jeg står opp ca klokken 06:40 hver dag (inkludert helger) og drar til studio, eller gjør tilsvarende arbeid i mitt hjemmestudio. Og selv om jeg ikke gjør noe som en kunde direkte betaler for, sørger jeg for at de tingene jeg gjør potensielt kan gagne meg i fremtiden. 

  Valg av sjanger

  Min musikalske bakgrunn kommer fra gitarbaserte sjangere, da det var gitaren som var min introduksjon til musikkverdenen. Da var det alt fra Metallica, System Of A Down, Slipknot, Sum 41 og Blink 182 til Bon Jovi og Stevie Ray Vaughan som gikk på repeat på cd-spilleren på gutterommet, med notebok og intens øving på gitaren. 

  For 1 år siden valgte jeg også bevist å gjøre en endring når det gjelder hva jeg jobber med i studio, når det ikke var en kunde som betalte for en spesifikk tjeneste. Jeg skjønte at for å kunne tjene mer (leve av musikkproduksjon) måtte jeg jobbe mer med musikk som spilles på radioen, og som generelt streames mer. 

  Band og artister som The Beatles, Led Zeppelin, Eric Clapton. Queen, Elvis osv, kommer nok alltid til å bli spilt på radio, men om jeg skal leve av å produsere ny musikk, kan jeg ikke drive å produsere gammel musikk, eller musikk for band som lever av det de tjener ved å spille live.  Så jeg har bevist valgt å jobbe mer rettet mot Pop og EDM, som er de sjangerne som omsetter mest av de sjangerne jeg er kapabel til å produsere. (Jeg vet at Country og Metal er 2 av mange andre sjangere som også omsetter store summer, men behovet er ikke der for en som meg, i like stor grad) 

  Rock n? Roll is dead / EDM står foran et drap 

  Gene Simmons sa i et intervju med musikkmagasinet RollingStone, i 2014, at ?Rock n? Roll Is Finally Dead? Og selv om jeg verken er enig enn uenig, er det veldig mange ting som motbeviser dette utsagnet. 

  Det som er mer interessant, var det TNT-gitaristen Ronnie Le Tekrø (som forøvrig er en veldig bra musiker)  sa i et TONO intervju tidligere i år, om at EDM-sjangeren står foran et drap, og at den vil dø ut. Dette er jeg helt sikker på at ikke stemmer. husk at EDM står for Electronic Dance Music (Elektronisk dansemusikk). Jeg trenger ikke å si mer, men gjør det likevel: 

  Elektronisk musikk generelt, kommer ikke kommer til å dø ut. Jeg er også helt sikker på at folk ikke kommer til å slutte å danse til noe av den elektroniske musikken som gies ut. Så lenge det er musikk på topplistene som er laget elektronisk, og folk danser til det, så kan det kalles for EDM. Jeg er også helt sikker på at sjangeren ?Rock? ikke kommer til å dø ut. Men jeg tviler på at all musikk som danses til, byttes ut med organisk musikk. ODM. 

   

  Hva skjer med at folk tror at en sjanger kan dø? 
   


  Dette var altså mitt første blogginnlegg. Følg med på hvordan det går med en som jobber som musikkprodusent på heltid. 

  ps: Jeg synes egentlig at blogg er litt kleint, men jeg tror at dette er en av de tingene en musikkprodusent må gjøre for å komme seg opp og frem i 2017, hvor laptoper kommer uten cd-rom. 

 • Publisert: 31.10.2016, 10:30
 • Kategori: Blogg
 • 11 kommentarer
 • 11 kommentarer

  Solveig

  31.10.2016 kl.11:42

  Bra skrevet! Håper du har en lysende karriere i møte ! Du har i hvertfall alt som skal til. Vi heier på deg fra ytre!

  Ole

  31.10.2016 kl.12:02

  Bra skrevet.

  Blir spennende å følge med på bloggen (har lagt den til i bokmerkene mine) videre.

  Lykke til!

  Hilsen en annen musikkprodusent :)

  Rose

  31.10.2016 kl.13:06

  Veldig bra! Heier på deg! 😀

  Christian Ruud

  31.10.2016 kl.13:10

  Bra lesning Joakim! Ytterst relevant og viktig for aspirerende produsenter. Jobba på!

  31.10.2016 kl.13:24

  Bra jobba Joakim. Stolt tante😊

  Joakim

  31.10.2016 kl.13:44

  #Musikkprodusent #Musikkproduksjon #Musikk

  31.10.2016 kl.17:32

  Kjekt med slike det blogger, det trengs. Stå på videre

  ABMA

  31.10.2016 kl.19:30

  Æ syns det er bra valg du har gjort her, å begyner med blogging.

  Keep up the good work....👏🏽

  Rita

  31.10.2016 kl.19:35

  Lykke til. Det blir fint å få alt samlet på et sted! :)

  Martin Kristoffersen

  01.11.2016 kl.13:24

  Toppers lesning, Joakim! Du skriver godt, og legger inn humor som gjør lesningen ekstra artig! Keep it up! :)

  Musikkprodusent1

  05.11.2016 kl.11:05

  Takker for hyggelige kommentarer!! :D

  Skriv en ny kommentar

  hits